Home » RECURSOS

RECURSOS


Especial Salut

Especial Salut - Aequilibrium

Escoltar el símptoma

Sovint els símptomes són processos adaptatius, que posa en marxa el cos per evitar o contrarestar  una situació que estem vivint. Quan no estem  bé, el cos comença a donar senyals d’avís: malestar, nerviosisme, acceleració del cor, mal d’estomac, tristesa, tensió a la mandíbula, irritabilitat, tensions musculars. En un primer moment poden ser lleus, però si no fem cas d’aquests avisos, és possible que  el cos aixequi el volum afegint nous símptomes o bé incrementant la severitat, durada o intensitat del malestar. 

Entendre què em passa i per a què em passa, és prioritari en la recuperació de la nostra salut i el benestar emocional. I la clau està en concebre la nostra salut com un tot integrat,  on cos, ment i emocions estan interrelacionats. En aquest sentit a Aequilibrium treballem a través d’una mirada multidisciplinar que engloba diferents experts en disciplines com la psicoterapia, la fisioteràpia i la osteopatia, incorporant també aquelles tècniques i metodologies provinents de les teràpies humanístiques i energètiques.

Partint d’aquesta visió holística a Aequilibrium t’oferim un conjunt de propostes de salut i benestar per acompanyar-te en el procés de retrobar la millor versió de tu mateix/a.

Psicologia per a la vida diària: per atendre aquelles situacions que ens provoquen símptomes o malestar emocional, situacions traumàtiques no resoltes, trastorns emocionals, trastorns alimentaris, addiccions, dificultats amb les relacions, estar vivint una situació d’estrès

Constel·lacions Familiars: per tenir una visió més àmplia de les dinàmiques que s’amaguen darrera un símptoma, malestar, dificultats vitals, problemes d’autoestima, dificultats en les relacions, conductes repetitives, dificultats professionals, per deixar anar les responsabilitats que no em pertoquen. Perquè els conflictes i les emocions també s’hereten.

Coaching: per aturar-nos i veure amb més claredat el camí a escollir, encarar una dificultat, potenciar les pròpies capacitats i recursos, veure on m’estic limitant, impulsar o acceptar canvis vitals o professionals

Grups de meditació activa: per fer neteja d’allò que el nostre cos i la ment va acumulant, per trobar espais on retrobar-me, per trobar-me millor i disposar de més energia, per aprofundir en el propi coneixement i baixar el ritme de l’estrès

El Símptoma El Símptoma [796 Kb]

Lligams

Lligams - Aequilibrium

De bon matí, passejant per Barcelona, buscant on prendre'm el primer suc de taronja del matí. Sense presses. Em trobo un cop més davant la girafa estirada de la Rambla Catalunya. Sempre m'ha semblat molt bella, recolzada sobre el propi cos, sembla demanar ajuda tot mostrant la pota lligada. Tant bella i privada de llibertat.

Tot donant  la volta a l'escultura  descobreixo que la brida que semblava subjectar fermament la pota, no és res més que la seva pròpia cua.

Quina ironia! Sovint són els propis lligams imaginaris que ens impedeixen donar el pas, i no ens adonem que potser és la nostra pròpia cua, la prolongació del propi cos que s'estira més enllà del cos físic, per de vegades perllongar-se lluny; una cua feta de pors i incerteses que ens empresonen i ens fan captius. Només quan som capaços de prendre distància, amb serenitat, descobrim que es tracta només  d'un lligam imaginari. I ens podem moure, i ens sabem lliures. 

Llavors, amb un ample somriure, comencem a caminar de nou, omplint els pulmons d'oxigen i amb la mirada més clara, més decidida.