Inici / Recursos / Escoltar el símptoma

Escoltar el símptoma

Sovint els símptomes són processos adaptatius, que posa en marxa el cos per evitar o contrarestar una situació que estem vivint. Quan no estem bé, el cos comença a donar senyals d’avís: malestar, nerviosisme, acceleració del cor, mal d’estomac, tristesa, tensió a la mandíbula, irritabilitat, tensions musculars. En un primer moment poden ser lleus, però si no fem cas d’aquests avisos, és possible que el cos aixequi el volum afegint nous símptomes o bé incrementant la severitat, durada o intensitat del malestar.

Entendre què em passa i per a què em passa, és prioritari en la recuperació de la nostra salut i el benestar emocional. I la clau està en concebre la nostra salut com un tot integrat, on cos, ment i emocions estan interrelacionats. En aquest sentit a Aequilibrium treballem a través d’una mirada multidisciplinar que engloba diferents experts en disciplines com la psicoterapia, la fisioteràpia i la osteopatia, incorporant també aquelles tècniques i metodologies provinents de les teràpies humanístiques i energètiques.

Partint d’aquesta visió holística a Aequilibrium t’oferim un conjunt de propostes de salut i benestar per acompanyar-te en el procés de retrobar la millor versió de tu mateix/a.

Psicologia per a la vida diària: per atendre aquelles situacions que ens provoquen símptomes o malestar emocional, situacions traumàtiques no resoltes, trastorns emocionals, trastorns alimentaris, addiccions, dificultats amb les relacions, estar vivint una situació d’estrès

Constel·lacions Familiars: per tenir una visió més àmplia de les dinàmiques que s’amaguen darrera un símptoma, malestar, dificultats vitals, problemes d’autoestima, dificultats en les relacions, conductes repetitives, dificultats professionals, per deixar anar les responsabilitats que no em pertoquen. Perquè els conflictes i les emocions també s’hereten.

Coaching: per aturar-nos i veure amb més claredat el camí a escollir, encarar una dificultat, potenciar les pròpies capacitats i recursos, veure on m’estic limitant, impulsar o acceptar canvis vitals o professionals

Grups de meditació activa: per fer neteja d’allò que el nostre cos i la ment va acumulant, per trobar espais on retrobar-me, per trobar-me millor i disposar de més energia, per aprofundir en el propi coneixement i baixar el ritme de l’estrès.

El Símptoma (PDF)